INSGO-LOGO-normal

Demir Çelik Sanayi

Ana Sayfa / Sektörler / Demir Çelik Sanayi

sektorler-demir-celik2

Demir Çelik Sanayi

Demir çelik sektörü sermaye yoğunluklu bir sektör olup savunma sanayi, ağır makine, ulaşım, inşaat, beyaz eşya, otomotiv, gemi imalatı gibi ülkelerin gelişmesindeki stratejik öneme sahip sektörlere hammadde sağlamaktadır. Sektörümüz açısından da riskli olduğu için girilemeyeceği düşünülen pazarlara giriş noktasında destek verecek bir sektör.

Demir-çelik sektörünün de birçok ülkede yatırımları bulunmaktadır. Bu yatırımların o ülkedeki karışıklıklar sırasında zarar görmemesi, politik açıdan riskli sayılabilecek bölgelerde sigortanın yapılmasını gerekli kılıyor. Görülen zararın tazmin edilmesi ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Yatırım yapıldığında risk ortamı doğduğunda bu yatırımların zarar görmeyeceğinin bilinmesi yatırımı kolaylaştırıcı bir faktör.

Yatırımcıların riskleri minimize etmeleri yatırım kararlarını daha kolay verebilmesini sağlamaktadır. Sigorta güvenilir bir girdi tedariki mekanizması kurmak açısından hayati öneme sahiptir.

Şirketlerimiz ürettikleri ağır makine, ulaşım, inşaat, beyaz eşya, otomotiv, gemi imalatı ile ülkemizin gelişmesinde katkıda bulunmaktadırlar. Son yayınlanan verilere göre 2021 yılının ilk 10 ayında, dünya ham çelik üretimi yüzde 5,9 artış kaydederken, Türkiye’deki üretim artışı yüzde 14,2 oldu. 2021 yılının ilk 9 ayında; inşaat sektöründe %3.2, imalat sanayinde %28, çelik sektöründe ise %20,6’lık büyümenin gerçekleşti .2021 yılının ilk 10 ayında ihracat 16,6 milyon mt, ithalâtın 12,9 milyon mt seviyelerinde gerçekleşmesiyle, ihracatın ithalâtı karşılama oranının gelişme göstererek yüzde 110’dan yüzde 115’e çıktığı görülmektedir.

Büyüyen demir-çelik sektörüyle beraber sahip olduğu riskler de büyümekte ve bu alanda risk yönetimi profesyonellerine ihtiyaç duyulmaktadır. INSGO Sigorta Ve Reasürans Şirketi olarak uzman ekiplerimizle demir-çelik sanayinde ortaya çıkan risklere karşı ürettiğimiz çözümler ile hizmet vermekteyiz. INSGO Sigorta olarak demir-çelik sanayinin sahip olduğu üretim tesislerinin yangın, deprem, kar kaybı, iş kazası, 3.şahıslara gelebilecek zararlar ve en önemlisi politik riskler gibi bir çok riskini yönetme kabiliyetine sahip durumdayız. Dahil olduğumuz global networklerimizin de gücüyle global sigorta marketlerine ulaşma ve müşterilerimize teklif ulaştırabilme gücüne sahibiz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

PERAKENDECİLER İÇİN YAYGIN RİSK FAKTÖRLERİ NEDİR ?

Toplumlar yüz yüze alışverişe tekrar açılırken çevrimiçi perakende satış talebi hala güçlü olduğu için perakendeciler her zamankinden daha karmaşık bir risk kümesine maruz kalıyor. COVID-19 hala küresel ölçekte mevcut olduğundan, işletmelerin çevrimiçi alışverişin giderek daha fazla kullanılması nedeniyle kârlılığın yanı sıra müşteri ve personel güvenliği de dahil olmak üzere yüz yüze alışveriş deneyimlerine geri dönmeyle ilgili risklerle mücadele etmesi gerekiyor. Siber güvenlik gibi çevrimiçi alışverişle ilgili risklerden bazıları salgın öncesinde de mevcuttu. Ancak tedarik zincirindeki kesintiler gibi diğer durumlar, uluslararası sınırlarda ürün almada yaşanan gecikmeler de dahil olmak üzere nakliye ve lojistik ile ilgili komplikasyonların bir sonucu olarak daha fazla sorun haline geldi.

PERAKENDECİLER GENELLİKLE NE TÜR SİGORTALARA İHTİYAÇ DUYAR?

Perakendeciler, müşterilerin zarar görmesi iddialarına karşı en azından genel sorumluluk kapsamına sahip olmalıdır. Bunun dışında, perakendeciler vitrinlerini, ticari binalarını ve bu konumlarda bulunabilecek her türlü kişisel mülklerini kapsayan bir işletme sahibi poliçesini dikkate almalıdır. Sahibi dışında da çalışanları olan her perakendecinin genellikle bir tür işçi tazminat sigortasına sahip olması gerekir ancak bu ülkeden ülkeye değişebilir. Son olarak, işletmeniz ürün nakli veya teslimat faaliyetleri de yürütüyorsa kazalara dair hak taleplerine karşı korunmak için ticari otomobil sigortası yaptırmanız önemlidir.

TOPTANCILAR İÇİN YAYGIN RİSK FAKTÖLERİ NELERDİR?

Bir iş büyük ölçekte yürütüldüğü zaman, büyük bir kar elde etmenin yanı sıra muazzam bir kayıp riski de vardır. Toptancılar, günlük operasyonlarının bir parçası olarak benzersiz bir dizi riskle karşı karşıya kalırlar. Bu risklerin en önemlisi hırsızlık veya felaket nedeniyle bir mal kaybıdır. Bir sonraki adım, tedarik sağlanamamasıdır ve bu durum işleri aksatabilir. Toptancılar, üretim veya dağıtımın bir parçası oldukları için ürün sorumluluğuna dair hak iddialarında da rol oynayabilirler. Son olarak, toptancılara, ürünlerin teslim edilmeyenlerden düzenleyici mevzuata uyum cezalarına kadar çeşitli nedenlerle başka yasal eylemler de uygulanabilir.

TOPTANCILAR GENELLİKLE NE TÜR SİGORTALARA İHTİYAÇ DUYAR ?

İlk olarak, toptancıların perakende faaliyetlerine benzer genel sorumluluk sigortasını göz önünde bulundurmaları önemlidir. Bu durum, şirketleri müşterilerin yanı sıra halkın zarar görmesine veya diğer zararlara karşı korur. Göz önünde bulundurulması gereken diğer sigorta poliçeleri, belirli bir bölgede gerekli olması halinde işçilerin tazminatlarını ve varsa ticari otomobil sigortası gibi ulaşım ile ilgili teminatları içerir. Bir toptancının uluslararası gönderimden sorumlu olması halinde, taşınma halindeki ürünlerle ilgili genişletilmiş kayıp ve sorumluluk sigortası (bu kapsamda ürünlerin gönderim konteynırında veya diğer nakliye araçlarında sebep olabileceği hasarlara karşı koruma sigortası) yaptırmak genellikle faydalıdır.

Sektörler

Teklif İste

İletişim bilgilerinizi ve istediğiniz teklif ayrıntıları aşağıdaki forma girin, en kısa zamanda size geri dönelim.