INSGO-LOGO-normal

Makine Sanayi

Ana Sayfa / Sektörler / Makine Sanayi

sektorler-makine

Makine Sanayi

Otomotiv, tekstil, altın, gıda, savunma vb. gibi üretim söz konusu olduğu her sektörde vasfı gereğince doğrudan temas eden Makine Sanayi, küreselleşen dünyanın kilit taşlarından birisi konumundadır. Devamlı gelişim ve değişim gösteren dünya, tüm sektörleri gelişime sürüklemektedir.

Otomotiv, tekstil, altın, gıda, savunma vb. gibi üretim söz konusu olduğu her sektörde vasfı gereğince doğrudan temas eden Makine Sanayi, küreselleşen dünyanın kilit taşlarından birisi konumundadır. Devamlı gelişim ve değişim gösteren dünya, tüm sektörleri gelişime sürüklemektedir. Makine Sanayi ise bu gelişime adeta alt yapı hazırlayan bir sektör vasfındadır. Gelişmiş ülkelerin en somut fiziki altyapılarından biri, Makine Sanayisi’nin gücüdür.

Yatırımlarınızın sürekliliği, iş dünyasının gelişimi ve tüm iş süreçlerinizin sağlığı için, INSGO Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti., Makine Sanayi üzerindeki yıllara varan deneyimini genç, çevik ve dinamik bir yapı ile sizlerin hizmetlerine sunmaktadır. Her segmentteki makinalarınızı, hem sizlerin, hem de müşteri portföyünüzün yapısına uygun olacak şekilde koruma altına alan, bunun için alınması gereken tüm önlemler gibi hususlarda sizlere danışmanlık sağlayan INSGO Sigorta Sigorta, sizlere sunduğu bu hizmet için ulusal ve uluslararası tüm sigorta marketleriyle gerekli iletişim yeteneğine sahiptir.

Sigortalı odaklı çalışma prensibimizle, INSGO Sigorta Sigorta’nın profesyonel hizmet yetkinliği ile sizleri tanışmaya davet ediyoruz.

ÜRÜNLER

Delay in Start-Up (DSU)

İnşaat sektörüyle doğrudan temas halindeki bir sigorta ürünü olan Delay in Start-Up (DSU) Sigortası, inşaat projesinin fiziki hasarların meydana getirebileceği gecikmeler sebebiyle planlanan takviminden geç başlayabilmesi riskinden kaynaklı olarak gelir kaybını teminat altına almaktadır. Anılan rizikolar, inşaat poliçelerine konu olan rizikolardan oluşmaktadır.

Advanced Loss of Profit (ALOP)

ALOP Sigortası, inşaat projelerine gecikmeden kaynaklı finansal zararları karşılarken, aynı zamanda projenin daha uzun sürmesi senaryolarında artan maliyetlere karşı da sigortalıya destek veren bir poliçe türüdür.

Operational All Risk

Bir inşaat projesinde yangın, hırsızlık gibi bilindik risklerin de yanında sabotaj, teknik hasarlar, operasyonel riskler, kullanılan materyaller kaynaklı hasarlar gibi oldukça detaylı rizikolara karşı sigortalıyı koruma altına alan bir poliçe türüdür.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

PERAKENDECİLER İÇİN YAYGIN RİSK FAKTÖRLERİ NEDİR ?

Toplumlar yüz yüze alışverişe tekrar açılırken çevrimiçi perakende satış talebi hala güçlü olduğu için perakendeciler her zamankinden daha karmaşık bir risk kümesine maruz kalıyor. COVID-19 hala küresel ölçekte mevcut olduğundan, işletmelerin çevrimiçi alışverişin giderek daha fazla kullanılması nedeniyle kârlılığın yanı sıra müşteri ve personel güvenliği de dahil olmak üzere yüz yüze alışveriş deneyimlerine geri dönmeyle ilgili risklerle mücadele etmesi gerekiyor. Siber güvenlik gibi çevrimiçi alışverişle ilgili risklerden bazıları salgın öncesinde de mevcuttu. Ancak tedarik zincirindeki kesintiler gibi diğer durumlar, uluslararası sınırlarda ürün almada yaşanan gecikmeler de dahil olmak üzere nakliye ve lojistik ile ilgili komplikasyonların bir sonucu olarak daha fazla sorun haline geldi.

PERAKENDECİLER GENELLİKLE NE TÜR SİGORTALARA İHTİYAÇ DUYAR?

Perakendeciler, müşterilerin zarar görmesi iddialarına karşı en azından genel sorumluluk kapsamına sahip olmalıdır. Bunun dışında, perakendeciler vitrinlerini, ticari binalarını ve bu konumlarda bulunabilecek her türlü kişisel mülklerini kapsayan bir işletme sahibi poliçesini dikkate almalıdır. Sahibi dışında da çalışanları olan her perakendecinin genellikle bir tür işçi tazminat sigortasına sahip olması gerekir ancak bu ülkeden ülkeye değişebilir. Son olarak, işletmeniz ürün nakli veya teslimat faaliyetleri de yürütüyorsa kazalara dair hak taleplerine karşı korunmak için ticari otomobil sigortası yaptırmanız önemlidir.

TOPTANCILAR İÇİN YAYGIN RİSK FAKTÖLERİ NELERDİR?

Bir iş büyük ölçekte yürütüldüğü zaman, büyük bir kar elde etmenin yanı sıra muazzam bir kayıp riski de vardır. Toptancılar, günlük operasyonlarının bir parçası olarak benzersiz bir dizi riskle karşı karşıya kalırlar. Bu risklerin en önemlisi hırsızlık veya felaket nedeniyle bir mal kaybıdır. Bir sonraki adım, tedarik sağlanamamasıdır ve bu durum işleri aksatabilir. Toptancılar, üretim veya dağıtımın bir parçası oldukları için ürün sorumluluğuna dair hak iddialarında da rol oynayabilirler. Son olarak, toptancılara, ürünlerin teslim edilmeyenlerden düzenleyici mevzuata uyum cezalarına kadar çeşitli nedenlerle başka yasal eylemler de uygulanabilir.

TOPTANCILAR GENELLİKLE NE TÜR SİGORTALARA İHTİYAÇ DUYAR ?

İlk olarak, toptancıların perakende faaliyetlerine benzer genel sorumluluk sigortasını göz önünde bulundurmaları önemlidir. Bu durum, şirketleri müşterilerin yanı sıra halkın zarar görmesine veya diğer zararlara karşı korur. Göz önünde bulundurulması gereken diğer sigorta poliçeleri, belirli bir bölgede gerekli olması halinde işçilerin tazminatlarını ve varsa ticari otomobil sigortası gibi ulaşım ile ilgili teminatları içerir. Bir toptancının uluslararası gönderimden sorumlu olması halinde, taşınma halindeki ürünlerle ilgili genişletilmiş kayıp ve sorumluluk sigortası (bu kapsamda ürünlerin gönderim konteynırında veya diğer nakliye araçlarında sebep olabileceği hasarlara karşı koruma sigortası) yaptırmak genellikle faydalıdır.

Sektörler

Teklif İste

İletişim bilgilerinizi ve istediğiniz teklif ayrıntıları aşağıdaki forma girin, en kısa zamanda size geri dönelim.